Compartir

Ha sortit a la llum una gravació d'una presumpta conversa entre Karim Benzema i Mathieu Valbuena que llançaria llum i un cas que es posa costa amunt per al davanter francès del Reial Madrid. Europe 1 reprodueix una xerrada de Benzema amb Zenati, el seu amic empresonat pel cas Valbuena. L'escolta és del 6 d'octubre a Clairefontaine, on es concentra França.

La cadena de ràdio francesa 'Europe 1' va revelar ahir més fragments de les escoltes policials realitzades a Benzema en el marc del procés obert pel cas Valbuena, pel qual el madridista ha estat imputat po r “complicitat en temptativa de xantatge i participació en associació de malfactors “. Un cas que podria comportar al gal una pena de cinc anys de presó. La conversa desvetllada es correspon amb una trucada que Benzema va fer a un amic de la infància, Karim Zenati, ara a la presó per ser partícip en el xantatge a Valbuena, al qual demanaven 150.000 euros per no difondre un vídeo sexual en què apareixien el futbolista i la seva dona. L'anomenada, segons 'Europe 1', va durar 20 minuts i es va produir a les 22: 00h. del 6 d'octubre des Clairefontaine, on França estava concentrada abans de jugar el dia 8 davant Armènia.

Benzema va trucar a Zenati per explicar-li que havia parlat amb Valbuena. A la dreta tenen l'extracte principal de l'escolta. L'enregistrament és demolidora per al madridista, que acaba dient: “La meva missió s'acaba aquí. Ara es fa càrrec meu amic, que és el que coneix a la persona que té el vídeo, jo no la conec. Si vols arreglar les teves històries, li donaré el teu número i quedeu per veure-us “.

Les actuació judicial del cas Valbuena es va obrir el 31 de juliol. Els tres promotors inicials de l'extorsió, dues persones de Marsella i una de París, van ser detinguts i posats en presó preventiva el 14 d'octubre. Van ser aquestes tres persones, que no sabien com accedir a Valbuena, qui van contactar presumptament amb Zenati. La policia francesa creu que Zenati va utilitzar Benzema perquè pressionés Valbuena i fes efectiu el pagament dels 150.000 euros que li demanaven. Zenati és molt amic del germà menor de Benzema, Gressy, i del mateix jugador del Madrid.