Compartir

Amb les tres víctimes d'aquest diumenge per violència masclista, una dona de 28 anys a Baena (Còrdova) i dos, mare i filla, a la localitat valenciana de Llíria, ja són 44 les dones que han mort per aquesta causa en el que va de 2015.

El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, ha demanat " unitat i compromís " des del seu compte de Twitter, després dels assassinats d'aquestes tres dones a mans presumptament de les seves parelles.

L a dona de Baena va morir després que suposadament li disparés la seva parella, de 51 anys, que posteriorment es va suïcidar.

Els dos cossos sense vida van ser trobats a la tarda nit de dissabte al municipi cordovès, després que uns familiars els descobrissin en el mas en què vivien.

L'home hauria disparat a la víctima amb una escopeta i després s'hauria suïcidat. No hi constaven antecedents ni denúncies per violència de gènere

En Llíria, el presumpte autor de la mort a trets de dues dones, mare i filla , es va lliurar a la Comandància de la Guàrdia Civil a València al voltant de les 23.00 hores del diumenge.

Les dues dones, segons han confirmat a EFE fonts de la investigació, eren d'ètnia gitana i veïnes del poble i el presumpte agressor, que no vivia a la localitat, estava separat d'aquesta última i sembla ser que tenia una ordre d'allunyament.

El succés es va produir cap a les 17.00 hores d'aquest diumenge, quan un home va baixar del seu cotxe i va disparar a " boca de canó "a les dues dones, que estaven amb un menor de quatre anys, fill de l'agressor i una de les víctimes i que va resultar il·lès.

Tres dones van morir al gener, dos al febrer i quatre a març. Una víctima va ser comptabilitzada a l'abril, quatre al maig, quatre al juny, vuit al juliol, cinc a l'agost, dos al setembre, set a l'octubre i, amb les tres d'avui, quatre en el que portem de novembre.

La comunitat més tràgica en aquest sentit és la Comunitat Valenciana , amb deu dones mortes, seguida d'Andalusia, amb vuit, i Catalunya i Galícia amb sis. Dues dones van morir a Madrid, les mateixes que al País Basc, Castella i Lleó i Canàries. I una a cadascuna de les següents comunitats: Astúries, Cantàbria, Extremadura, Illes Balears, Castella-la Manxa i Múrcia.

De les 44 dones mortes, vint eren espanyoles i setze estrangeres. < / strong>

Vint convivien amb les seves parelles i altres disset no.

Vuit havien presentat denúncia. I dos tenien mesures de protecció en vigor que havia estat infringida amb consentiment de la pròpia víctima en les dues ocasions.