Compartir

Milers de persones marxaran aquest matí a Madrid perquè la violència masclista sigui considerada com una qüestió d'Estat. Partits i sindicats s'han sumat a la Marxa estatal contra les Violències Masclistes convocada inicialment per col·lectius feministes de tot el país.

La manifestació n arrencarà a les 12.00 del matí davant del Ministeri de Sanitat i Assumptes Socials i recorrerà la Gran Via hatsa arribar a Sol. Víctimes de la violència portaran la pancarta que encapçalarà la marxa.

Es demana que siguin considerades com a violència contra les dones no només les agressions que es menmarcan en la parella o les exparelles sinó també les agressions sexuals, el tràfic de blanca o l'assetjament en l'àmbit laboral.

Les organitzacions convocants esperen la assistències d'unes 20.000 persones . 268 autocars arriben a Madrid des de diferents punts d'Espanya.

Pel que fa als polítics, han confirmat assistència figures com el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, o l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. El ministre de Sanitat i Assumptes Socials, Alfonso Alonso, ha declinat participar en la marxa segons ha explicat per evitar l'ús partidista de la marxa i deixar el protagonisme a les dones.