Compartir

El cantautor empordanès Lluís Llach en la seva declaració de patrimoni ha exposat que té uns béns que ascendeixen a 9,8 milions d'euros.

El diputat de Junts pel sí Germà Bel amb 3,2 milions d'euros i el cap de llista del partit popular, amb 1,09 milions d'euros, són els que segueixen en aquesta llista.

El nou Parlament de Catalunya ofereix una àmplia gamma de professions que van des d'escriptors , cantautors o periodistes. El fet que algunes formacions s'hagin presentat en coalicions amb personalitats independents ha facilitat aquesta varietat de perfils.

El web del Parlament publica les dades patrimonials dels 135 diputats electes.

Llach s'ha dedicat en els últims anys a les vinyes que té a la localitat de Porrera. El cantautor va abandonar els escenaris després de 40 anys i, per primera vegada, va decidir entrar en política sumant-se al proyectoindependentista de Junts pel si.

Llach ha explicat que, en cas de no poder iniciar el projecte constituent de la República Catalana , no tindria cap sentit que romangués amb l'acta de diputat .

Entre els dirigents polítics destaquen els patrimonis dels caps de llista del PSC, Miquel Iceta, i del partit popular, García Albiol. El socialista ha declarat un patrimoni de 800 mil euros i el popular d'1,09 milió d'euros.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, seria el tercer amb més patrimoni. Mas afirma que és superior als 600 mil euros entre els quals figuren un habitatge valorat en 230 mil euros, comptes amb 127 mil euros, accions per valor de 45.500 euros i plans de pensions per valor de 213 mil euros .

Mentre el president d'ERC no arriba als 500 mil euros el cap de llista de Ciutadans, Inés Acostades, ha declarat un patrimoni de 90 mil euros .