Compartir

Des de fa 9 anys el Govern de la Generalitat, a través del departament de Justícia, el centre d'estudis jurídics i formació especialitzada i la universitat oberta de Catalunya, col·laboren amb el Poder Judicial a la formació de dret civil català.

El Govern ha aprovat la renovació del conveni de col·laboració amb el que se seguirà formant a jutges i magistrats en dret civil català.

El conveni se signarà el proper 27 de setembre i té com a objectiu establir el programa del dret civil català dins el marc formatiu per a jutges i magistrats . També reconeixerà com a títol oficial el certificat expedit per la Universitat Oberta de Catalunya.

A través de l'acord, el Consell General del Poder Judicial i Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada col·laboraran en l'organització i la gestió d'aquest programa que seran assumits per la UOC, una universitat especialitzada en la formació no presencial i que disposa en la seva oferta acadèmica de cursos de dret civil català acreditant el seu coneixement a través de la titulació oficial.

Els bons resultats aconseguits en aquesta activitat fo a sobre dret civil català justifiquen la reedició d'aquest conveni subscrit ara entre l'administració de la Generalitat de Catalunya, el Consell General del Poder Judicial i la Universitat Oberta de Catalunya.

La voluntat de la Generalitat de Catalunya sempre ha estat la que els jutges i magistrats instructors que treballen en aquesta comunitat no només s'apliquessin en dret civil català s ino que, també, coneguessin la llengua catalana tenint en compte que molts d' els processats la utilitzen en el dia a dia indistintament al seu coneixement de la llengua castellana.