Compartir

Les quatre víctimes mortals són grans amb reduïda mobilitat que no han pogut reaccionar quan l'aigua del riu ha entrat a les dependències del geriàtric d'Agramunt.

Cinc ancians més han pogut sobreviure perquè estaven lligats. El matalàs ha surat i això ha permès que no s'ofeguessin.

La tragèdia s'ha produït aquesta matinada a l'inundar el semisoterrani d'un edifici que alberga el geriàtric Ribera del Sió a la població lleidatana d'Agramunt.

Els bombers han estat alertats de la inundaci ó i en arribar al centre ja no han pogut rescatar les persones que es trobaven ofegades a les habitacions que ha inundat l'aigua del riu Sió.

La residència albergava 63 persones. Les autoritats pretenien traslladar-les a un centre assistencial municipal però , finalment, s'ha optat per la seva continuïtat al geriàtric en quedar la situació restablerta amb el pas de les hores.

La residència Ribera de Sió havia superat l'última inspecció de la Generalitat de Catalunya fa un any i mig. Totes les seves instal·lacions funcionaven correctament i no hi havia cap anomalia que fes témer una desgràcia.

Protecció civil de la Generalitat ha traslladat al centre a cinc treballadors socials i ha habilitat un pavelló a Agramunt per ajus r en les millors condicions als cinc afectats.

La Creu Roja s'ha encarregat d'aportar mantes i material.

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté , s'ha traslladat Agramunt per donar el condol als familiars de les víctimes i interessar- per l'esdevingut en el geriàtric.