Quantcast

Pablo Iglesias retreu a Rajoy que està "bunkeritzat" al davant antisecessió

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias , ha retret avui al president del Govern, Mariano Rajoy, ia altres partits que proposen un front antisecessió per solucionar el desafiament independentista a Catalunya que estan "bunkerizados" i ha apel·lat a estendre ponts per avançar.

En la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut en el Palau de la Moncloa amb el cap de l'Executiu, el candidat de Podem a la Presidència ha explicat a Rajoy que considera que la situació actual de Catalunya és un repte per a Espanya, però ha insistit que l'immobilisme no és la solució, sinó apostar pel diàleg.

"A mi no em convencen fronts antisecessió, és moment d'estendre la mà", de "diàleg" i, davant aquells partits que pretenen construir un "búnquer" i "no volen escoltar" , "oferirem responsabilitat d'Estat", ha dit Iglesias després d'admetre que amb Rajoy no ha estat d'acord en "gairebé res".

ALBERT RIVERA DÓNA EL SEU SUPORT A RAJOY PERQUÈ FACI COMPLIR LA LLEI A CATALUNYA

El president de Ciutadans, Albert Rivera , ha mostrat el seu suport exprés al president del Govern, Mariano Rajoy , perquè faci complir la llei en qualsevol racó d'Espanya, i per tant en Catalunya.

En roda de presa després de mantenir una reunió amb el cap de l'Executiu en el Palau de la Moncloa que ha durat aproximadament una hora, Rivera ha assegurat que la democràcia "no és negociable" I han analitzat qüestions jurídiques per actuar contra el desafiament independentista ".

Rivera ha transmès a Rajoy que" és fonamental en un moment delicat "com l'actual pel desafiament independentista, mostrar el "suport" de Ciutadans al Govern, i li ha presentat el seu Pacte per Espanya, al que Rajoy li ha dit que està "d'acord en el contingut" i ho estudiarà.

Després assenyalar que han "comentat des del punt de vista jurídic com veu el Govern i Rajoy la situació i com hauria d'actuar l'executiu", Rivera ha explicat a Rajoy la seva "Pacte per Espanya" l'objectiu "no és discrepar sinó posar-se d'acord en les coses bàsiques ".

En relació a l'aplicació del article 155 de la Constitució , relatiu a la suspensió de l'autonomia, Rivera ha dit que està d'acord amb Rajoy que cal prendre "tots els mecanismes previs perquè això no s'hagi de dur a terme".

Si jo fos president del Govern "també intentaria evitar conseqüències sense que hagis actes jurídics concrets ", ha dit en relació a la proposta de resolució independentista, perquè" una moció és una moció "i" el que cal fer és que no desplegui efectes jurídics aquesta moció ".

Rivera, que ha dit que ha acudit a Moncloa per parlar d '"una situació molt concreta" de Catalunya , ha dit que cal "actuar amb intel·ligència, cintura i no generant mals pitjors que els que hi ha sobre la taula ".

El líder de Ciutadans ha explicat a Rajoy els cinc punts de la seva " Pacte per Espanya " relatius al fet que no es toc l'article 1 de la Constitució, sobre que la sobirania resideix en els ciutadans, la Constitució és l'únic marc en el qual es pot reformar Espanya o la necessitat de garantir el compromís amb la integració europea.

Un altre punt essencial per Rivera és que els partits que vulguin formar part del pacte no governin mai "de la mà dels que volen trencar Espanya".

Rivera, que ha recordat que aquesta mateixa tarda parlarà amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez , per proposar-seu Pacte, ha dit que "com més partits polítics i més espanyols estiguin representats en un acord de mínims o essencials" com el que ha presentat serà "millor" i ha dit que el seu objectiu no és "deixar a ningú fora".

Preguntat per les pròximes reunions que va mantenir Rajoy amb el líder d'Podem -aquesta mateixa tarda-, amb IU o amb el secretari general d'Unió, Rivera ha dit que no anava a fer "anàlisi" sobre aquestes trobades perquè ell no posa les "regles" i ha dit que vol pensar que Unió està "a favor de la legalitat democràtica".

Comentarios de Facebook