Compartir

El Museu Opisso, la col·lecció permanent més important de obra original del dibuixant i pintor Ricard opis, creada fa set anys a l'Hotel Astoria de la capital catalana, incorpora cinc noves obra < / strong> s de l'artista.

"Santiago Rusiñol al Lyon d'or", "El ball", "No M'agraden, els vull a ratlles, AIXÍ, com aquestes", "Dóna a la terrassa ", i " Personatges al cafè " passen ara a formar part de la col·lecció privada de la Fundació n Arqueològica Clos i se sumen al Museu Opisso de l'Hotel Astoria.

L'emblemàtica obra "Santiago Rusiñol al Lyon d'Or" retrata al polifacètic artista català Santiago Rusiñol i n el mític bar-restaurant barceloní Lió-d'Or, regentat per artistes i escriptors que buscaven un lloc adequat a les seves exigències. Rusiñol va escriure en una de les seves taules l'obra "La bona gent".

La col·lecció estrena les visites guiades " Opisso: Crònica de Barcelona" que compten amb l'assessorament tècnic del periodista i crític d'art, expert en Opiss o, Josep Maria Cadena.

Aquestes visites donaran a conèixer l'obra del prolífic il·lustrador barceloní i transportaran als visitants a la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX.

Amb més de 250 originals, entre dibuixos, aquarel·les i olis, complementats amb documentació de l'artista i edicions originals, el Museu Opisso permet realitzar un viatge carregat d'humor i ironia a través de la crònica gràfica la societat barcelonina del segle XX.

Nascut a Tarragona , Ricard Opiss o va ser un important dibuixant i pintor, considerat un excel·lent cronista de la societat del seu temps.

Membre del grup " Quatre gats ", col·laborador i amic d'artistes com Ramon Casas, Isidre Nonell, Tolouse-Lautrec o Pablo Picasso va residir a París i Barcelona.