Compartir

Una setmana després de l'accident els serveis de rescat van trobar els cadàvers es trobaven dins de la cabina de l'aeronau i la prioritat ara és rescatar-los, tasca que s'està complicant per l'estat del mar. El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha estat l'encarregat de donar la trista notícia. Després d'informar les famílies ha donat una roda de premsa per comunicar la mort del capità José Morales, al tinent Saül López Quesada i al sergent Jhonander Ojeda.

Els serveis d'emergència van trobar els cossos sense vida dels militars a la cabina de l'helicòpter, enfonsada a 40 metres de profunditat, que es va estavellar fa una setmana a les costes del Sàhara occidental quan tornaven des de Senegal a Gran Canària.

< p> Morenés ha insistit que l'objectiu ara és "recuperar els cossos i pujar-los al vaixell 'Rayo' amb totes les garanties de seguretat i el bon fi de l'operació" , tasques que es poden allargar a causa al mal estat del mar.

Així, ha dit que una vegada sigui hissat l'helicòpter els cossos dels morts "seran traslladats a Les Palmes de Gran Canària per a continuar amb els tràmits judicials establerts" < /em>.

Morenés ha explicat que amb aquest desgraciat troballa el jutge "ha aixecat el secret de les actuacions" . També ha precisat que seguirà "informant d'aquelles actuacions que s'hagin de fer" .

El ministre ha precisat que l a "prioritat número u" , donada les males condicions de la mar, és la "seguretat" de les persones que participen en les tasques de rescat.