Compartir

Quin suport social tieen Artur Mas per aguantar i intentar encapçalar un govern de Junts pel Sí i suport de la CUP? Pocs. Escassos són els existents dins dels partits implicats -sobretot de la CUP-, per o tampoc sembla euqe carrer anheli una nova presidència del líder convergent.

Un mes després dels comicis, el president en funcions està perdent suports. El 71% dels catalans creu que no hauria de repetir, segons un sondeig de Metroscopia per al diari El País. No queda l'assumpte aquí. També són més els ciutadans d'aquesta comunitat que no comparteixen la velocitat de creuer impresa al procés independentista pactat per Junts pel Sí i la CUP a una resolució parlamentària. La rebutja el 51% enfront d'un 42% que l'aprova. < / strong>

En qualsevol cas està tot per fer. Falten 10 dies per al debat d'investidura i Mas no té garantits els suports necessaris per repetir com a president. Li falten 10 diputats de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) des d'on insisteixen que no és la persona més adequada per liderar el procés cap a la "república catalana" . I és que, segons aquesta enquesta, el 82% dels votants de la CUP creuen que l'actual president en funcions ha de deixar pas a una altra persona. El rebuig que Mas genera entre l'electorat de la CUP és gairebé tan gran com el que hi ha entre els votanes del PP, que prefereixen un altre president en el 89% dels enquestats.

I la independència, al carrer, s'assembla a un procés no digerit. Si avui se celebrés un referèndum legal sobre la independència de Catalunya, el "no" s'imposaria al "sí" per vuit punts -49% enfront de 41% -, segons Metroscopia. Abans de les eleccions catalanes del 27-S, l'avantatge del "no" era d'un punt. Però clar, sise esmenta la possibilitat que una Catalunya independent quedés fora de la UE, el "no" a la secessió guanya per 18 punts.