martes, 22 septiembre 2020 9:10

Deutsche Bank retallarà 15.000 llocs de treball i abandonarà deu països

El Deutsche Bank, el major grup bancari alemany , ha anunciat que es retirarà completament de deu països , entre els quals es troben l'Argentina , Xile, Mèxic, Perú i Uruguai, dins d'un profund procés de reestructuració.

Els altres països afectats per la mesura són Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Malta i Nova Zelanda, ha indicat el banc en explicar la seva reforma en el dia en què ha presentat els seus resultats del tercer trimestre, amb unes pèrdues rècord.

El nou copresident de l'entitat, John Cryan, va anunciar així mateix que per 2018 es van a eliminar 9.000 llocs de treball nets encara que no va detallar quines regions i divisions es veuran afectades- i que va a més a reduir el nombre de filials a Alemanya, el seu principal mercat, ia Europa Occidental.

"Els asseguro que aquesta reducció de llocs de treball es farà d'una manera justa i en contacte amb els representants dels treballadors", ha assenyalat.

Aquesta retallada de personal afectarà principalment a Alemanya , on es registraran 4.000 acomiadaments i es tancaran 200 oficines , va avançar en la roda de premsa Christian Sewing, directiu responsable de Clients Privats i Empreses. < / p>

A més, l'entitat rescindirà 6.000 contractes amb treballadors externs , al voltant del 20% del total, sobretot a l'àrea informàtica, amb la intenció de tenir un major control sobre aquest àmbit.

Per 2018 el nombre d'empleats a temps complet del Deutsche Bank es reduirà fins als 77.000, des dels 103.000 actuals, segons l'entitat, ja que als 9.000 acomiadaments nets cal sumar la pèrdua de personal derivada de la venda -ja acordada- de la filial Postbank.

Aquesta reducció de personal suposarà uns costos extra de 3.500 milions d'euros per al banc en matèria d'indemnitzacions i compensacions.

Cryan va explicar que perquè el Deutsche Bank torni a ser atractiu, cal primer prendre "decisions dures" , que afecta empleats, filials i als accionistes, que no percebran dividends ni aquest any ni el que ve.

L'objectiu principal del banc en la nova era que ha començat amb el fitxatge de Cryan és tornar a ser un banc "íntegre i fiable" amb "< em> beneficis sostenibles " que incorrerà en menors riscos i elevar els seus estàndards de capital.

Els resultats dels dos pròxims exercicis es veuran negativament afectats per la reestructuració del grup i 2018 serà un "any decisiu" per al banc, va explicar Cryan.

El Deutsche Bank va anunciar avui que e ntre gener i setembre va perdre 4.647.000 d'euros , davant d'un benefici net de 1.250 milions d'euros en el mateix període de l'any anterior.

Els mals resultats del banc en el tercer trimestre del 2015, que ja va avançar l'entitat a principis d'octubre, es deuen en gran mesura a depreciacions de 5.800 milions d'euros en la banca d'inversió consignades en el tercer trimestre d'aquest exercici.

Cryan va qualificar en un comunicat aquestes xifres de "resultat absolutament decebedor" i té previst comparèixer en roda de premsa aquest matí per detallar els seus plans de reforma del grup.