Quantcast

Es presenta la Mostra de cinema àrab i mediterrani

La novena edició de la Mostra dóna veu als cineastes àrabs cinc anys després de l'inici de "les primaveres àrabs".

La memòria històrica i l'oportunitat de canvi completen una programació que viatja al Líban, a Egipte, a Síria, a Algèria, Marroc i Palestina.

Aquesta novena edició de la Mostra de cinema àrab i mediterrani ha seleccionat diversos films en els quals s'analitza i es reflexiona sobre la situació que viu aquesta part del món des de l'òptica de les seves comunitats, els seus costums , la seva política i els seus aspectes culturals.

Les herències del postcolonialisme, la revolta i la possibilitat de canvi en aquests països àrabs es reflectirà des del 3 de novembre i fins el diumenge dia 8 a la Filmoteca de Catalunya. < / strong>

La programació proposa un viatge del passat al present gràcies a perles cinematogràfiques dels últims anys i documents històrics oberts a la revisió crítica.

En la passada doble inaugural es presenta el documental propagandístic Marroc a la pau que mostra el viatge del rei Alfons XIII al nord d'Àfrica i " Memoire 14" del director Ahmed Bounanani.

Bounanani és un cineasta de culte i una de les veus de la memòria marroquina que reconstrueix la història del seu país fent ús d i les imatges produïdes pel cinema colonial en un documental que va ser censurat en el seu dia.

Cinema i llibertat d'expressió, guerra, revolució i canvi. Són els arguments d'aquesta mostra de cinema àrab i mediterrani que aproparà als amants del cinema a explorar una realitat desconeguda i una manera d'actuar que sorprèn en molts moments.

Diferents personalitats del cinema i de la cultura àrab han estat convidades a la Mostra de cinema àrab i mediterrani.

Comentarios de Facebook