Inicio Actualidad

Rajoy promet la millor legislatura si guanya les eleccions del 20-D

Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy , ha promès avui que si és reelegit, la propera legislatura serà la millor de tota la democràcia espanyola i, davant d'això, ha alertat que el PSOE, un partit que ha dit que està "desorientat", suposa "el retorn al passat".

"El nostre és el futur. El lema del PSOE és el retorn al passat" , ha insistit Rajoy en la seva intervenció en l'acte del PP celebrat a la localitat alacantina de Finestrat a dos dies que convoqui les eleccions generals del 20 de desembre.

El cap de l'Executiu, en la seva segona visita a la Comunitat Valenciana aquest mes, ha contrastat l'actual situació econòmica d'Espanya amb la que existia fa uns anys, detenint-se especialment en la baixada de l'atur.

Davant d'això, ha subratllat que el país "està enlairant "i" a les portes de les seves millors anys " sempre que es mantinguin les mateixes polítiques.

En aquest context, ha arribat a qualificar de" moderada "la seva previsió que en els quatre propers anys es puguin crear dos milions de llocs de treball.

Rajoy ha insistit en la garantia que suposa el PP perquè ha dit que sempre és aquest partit l'encarregat de liderar la recuperació després de la gestió dels governs socialistes. < / p>

Ha estat llavors quan ha recalcat que el PSOE és el passat , cosa que creu que queda patent quan utilitza "els mateixos" que van portar a Espanya a la vora de la fallida.

En concret, sense citar-los explícitament, s'ha referit a Jordi Sevilla i Miguel Sebastián , ja que ha avisat que han tornat "el que anava a ensenyar economia en dues tardes "i" el del dèficit de la tarifa elèctrica ".

" Espanya no pot tornar al passat i ha de seguir amb els canvis d'aquesta legislatura. El passat torna a ser rescat, fallida, amenaces, dubtes i incerteses, i després costa molt redreçar les coses ", ha alertat.

Rajoy, que ha garantit que el PP va a donar la batalla i va guanyar les pròximes eleccions, ha reiterat la necessitat de no caure en els errors de passat que provoquen la "ruïna".

Per a ell, el veritable canvi és el que s'ha produït a Espanya al reduir- l'atur un 8 per cent anual quan abans pujava al ritme d'un 9 per cent a l'any.

Però ha insistit que encara cal més èxits i per això creu que la garantia per a això és que el PP revalidi la seva victòria.

El president ha tingut paraules d'elogi per a la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig (que ha intervingut en l'acte), i l'expresident Alberto Fabra, present també i al qual el cap del Govern ha reconegut que li va tocar "ballar amb la més lletja".

Ha recordat que el PP segueix sent la primera força política a Espanya ia la Comunitat Valenciana com han demostrat les darreres convocatòries electorals que s'han celebrat.

"Després han vingut els pactes, acords i nyaps, però el PP va a treballar amb intensitat per transmetre que el que necessitem a partir del 20 de desembre és que segueixi el canvi produït en l'economia. Aquesta és la clau ", ha sentenciat.

Després de referir-se al pacte de Govern d'esquerres a la Comunitat Valenciana ha assenyalat que els executius no han de generar problemes ni a crear dificultats i ha desitjat que els que han assumit aquesta responsabilitat en aquesta comunitat "sense haver guanyat les eleccions", almenys no generin problemes.

En les seves al·lusions a qüestions que preocupen la Comunitat Valenciana s'ha referit a la de l'aigua per recordar que algunes coses s'han fet aquests anys per solucionar-ho, avançar que farà altres abans que acabi la legislatura i, en la pròxima, espera que s'arribi a una solució definitiva al que ha dit que és un dels problemes més complexos que té Espanya.

Isabel Bonig ha elogiat la gestió de Rajoy, ha acusat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, de "no parar de plorar i lamentar-se" i ha afirmat que ocupa aquest càrrec per actuar, de manera que, si "no sap o no pot, que marxi ".

Rajoy, que va arribar ahir a la tarda a Alacant, ha aprofitat el matí per donar una llarga caminada pel passeig marítim de la capital i ha visitat a Finestrat a l'Associació de Dones d'aquesta localitat, amb les que ha col·laborat en la preparació d'una paella.

Des d'aquesta localitat, el president s'ha desplaçat a Calp per fer una passejada pel seu centre històric i visitar l'Associació de Moros i Cristians