Compartir

Amancio Ortega , cofundador del grup Inditex (Zara), s'ha situat per primera vegada com l'home més ric del món , amb una fortuna de 79.600 milions de dòlars, segons la llista Forbes, que s'actualitza diàriament en funció de les cotitzacions en borsa.

L'empresari espanyol s'avança així al cofundador de Microsoft, Bill Gates (78.100 milions de dòlars), i al magnat dels mitjans de comunicació Warren Buffett (64.400 milions de dòlars).

Els segueixen en la llista de les majors fortunes del món el mexicà Carlos Slim (62.500 milions de dòlars), el fundador d'Amazon, Jeff Bezos (49.900 milions de dòlars), i el creador d'Oracle, Larry Ellison (47.600 milions de dòlars).

Forbes elabora anualment la llista dels homes més rics del món, que publica al març i que a ctualitz diàriament en funció de la cotització borsària < / strong> de les accions que atresoren els milionaris, segons ha explicat avui a Efe l'editor a Espanya de la revista, Andrés Rodríguez.

Així, Ortega, que al març ocupava el quart lloc < / strong> i que atresora part de la seva fortuna en immobles, ha passat a encapçalar la llista gràcies a la revalorització de les accions d'Inditex, grup al qual pertanyen ensenyes com Zara o Massimo Dutti i del qual controla el 59,294% del capital. < / p>

En el que va d'any, les accions d'Inditex han pujat el 44% i freguen els 34 euros , el que la situa com la major empresa espanyola per capitalització borsària, amb més de 105.000 milions d'euros, i atorga a la participació d'Ortega un valor de més de 62.000 milions.

"És la primera vegada que un espanyol se situa com l'home més ric del món, encara sigui momentàniament ", ha afirmat Rodríguez, que ha subratllat que, tot i això, això podria canviar demà mateix, en funció del valor borsari de les accions d'Inditex o Microsoft.

Els espanyols que apareixen per darrere d'Ortega a la llista són la seva filla Sandra Ortega , que ocupa el lloc 183 amb una fortuna de 7.400 milions de dòlars; i el president de Mercadona, Juan Roig , que se situa en la posició 285, amb 5.200 milions de dòlars.

Altres representants nacionals són el fundador de Mango, Isak Andic, en el lloc 311 amb 5.000 milions; el president d'OHL, Juan Miguel Villar Mir, en la posició 318 i amb 4.900 milions, i el president de Ferrovial, Rafael del Pino, en el lloc 668 i amb 2.800 milions.