viernes, 14 agosto 2020 2:38

Presó sense fiança per Andreu Viloca, tresorer de CDC

El jutge del Vendrell (Tarragona) que investiga el cas del 3% ha decretat l'ingrés a presó preventiva sense fiança del tresorer de CDC, Andreu Viloca , acusat de sis delictes de corrupció, segons han informat a Efe fonts jurídiques.

El magistrat, tal com plantejava la Fiscalia Anticorrupció, ha acordat l'ingrés a la presó provisional incomunicada per Andreu Viloca, en estimar que ha risc que pugui destruir proves .

L'administrador de CDC ingressarà a la presó acusat dels delictes de suborn, blanqueig de capitals, prevaricació, finançament il·legal, alteració de preus en concursos i subhastes públiques i falsedat < / strong> en document mercantil.

Els fiscals han sol·licitat aquesta mesura cautelar per Viloca, que plantegen com un temps limitat fins que desaparegui el risc de destrucció de proves, després que es negués a respondre a les preguntes del jutge instructor, acollint-se al seu dret a no declarar.

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha deixat en llibertat amb càrrecs al directiu de TEC 4 Antonio García Bragado , també detingut ahir, tot i que amb l'obligació de comparèixer davant del jutge instructor quan aquest li citi a declarar en qualitat d'imputat.

De la mateixa manera, els dos empleats de l'àrea financera de CDC detinguts ahir -el secretari del patronat de la fundació Catdem, Carlos del Pozo, i Anna Dolors Benítez, administrativa del partit- han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar la nit a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona.

Les declaracions davant del jutge han finalitzat amb la compareixença de Viloca i està previst que demà passin a disposició judicial la resta de detinguts , entre ells el director general de Infraestructuras.cat Josep Antoni Rosell, per a qui la Fiscalia també té previst demanar presó incondicional

Artículos similares