viernes, 14 agosto 2020 20:18

L'Hospital Clínic iniciarà assajos per activar una vacuna contra la sida

En només uns mesos l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Institut de Recerca sobre la sida s'iniciaran els assajos clínics d'una possible vacuna terapèutica contra la sida.

Aquesta vacuna podria controlar la malaltia sense que fos necessari un tractament específic ..

Els investigadors confien que, si els resultats són els esperats, la vacuna podria començar a comercialitzar en set anys, gairebé 45 anys després de la Aparició n de la malaltia.

Els investigadors del Clínic i de l'Institut investiguen, també, de quina manera és viable el desenvolupament de nous fàrmacs que aconsegueixin tractar el VIH. La intenció dels científics és entendre on s'amaga el virus i, així, poder desenvolupar la tecnologia i el tractament que propiciïn que surti del lloc en el qual s'amaga.

Només a Catalunya es produeixen cada any entre 700 i 800 noves infeccions pel virus del VIH. 8 de cada deu d'aquestes infeccions corresponen i n Barcelona a sexe que practiquen homes amb altres homes.

Els metges suggereixen la necessitat del diagnòstic precoç per a contrarestar els efectes de la malaltia.

Des d'aquest matí i fins dissabte el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona acull la quinzena Conferència Europea sobre la sida.

Els científics analitzaran els avenços que s'han originat pel que fa al tractament i de la possible curació de la infecció per VIH.

La trobada dels especialistes en aquesta malaltia es produeix cada dos anys en una ciutat europea diferent.