Compartir

La seu de CDC i diferents ajuntaments catalans governats per la formació conservadora estan sent registrats per la Guàrdia civil. Els agents, per ordre judicial, han entrat en els consistoris de Olot i de Sant Fruitós de Bages.

Els agents han detingut el tresorer de < strong> Convergència Democràtica , Andreu Viloca ia un alt càrrec d'obra pública de la Generalitat, Josep Antoni Rosell. També han estat detinguts 8 empresaris relacionats amb empreses de la construcció i, presumptament, relacionats amb el pagament del 3% al partit que governa Catalunya.

Entre aquests detinguts hi ha directius de les empreses Copisa, Urbas er, capçalera de les activitats de medi ambient d'ACS, presidida per Florentino Pérez, i Rogasa. Un dels detinguts és el conseller delegat de Copisa, Xavier Tauler, implicat en el cas que s'instrueix a l'Audiència Nacional contra el primogènit de Jordi Pujo l, Jordi Pujol Ferrusola , per presumptament haver-li pagats comissions.

El President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha negat reiteradament el pagament del 3% a la formació política que lidera i ha advertit que l'empresa Teyco < / strong>, una de les que es relaciona amb les mossegades a CDC, ha pagat per obra pública a altres partits que, o bé han governat a la Generalitat, o bé ho han fet en ajuntaments catalans oa les diputacions.

Mas ha al·legat que no quadra ni una xifra sobre el pagament d'aquestes comissions del 3% a canvi de la concessió d'obra pública.

Per al dirigent català els registres que s'havien efectuat fins avui a la seu convergent, que està embargada per la Justícia, i en altres dependències del partit, obeïen a la intencionalitat electoral d'erosionar a aquesta formació política.

El que va ser president d'ERC, Josep-Lluís Carod Rovira , va ser qui va parlar per primera vegada del cobrament de comissions de CDC fa 17 anys.