lunes, 21 septiembre 2020 13:29

La Fiscalia demana investigar a Volkswagen per frau

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat que s'investigui Volkswagen a apreciar delictes de defraudació, frau de subvencions i contra el medi ambient i creu que aquest tribunal és el competent per a examinar les querelles de Mans Netes i una associació d'afectats.

En un escrit dirigit al jutge Ismael Moreno, el fiscal explica que el trucatge dels motors dièsel va poder afectar el territori de més d'una audiència, el que justifica la competència de l'Audiència Nacional, i que les emissions llançades pels vehículostrucados poden " haver causat danys substancials a la qualitat de l'aire ".

Tenint en compte que l'ús de motors sensibles amb el mediambient és objecte de subvenció pública per al seu foment, explica el Ministeri Públic, " l'engany també podria haver suposat el desemborsament injustificat de l'erari públic ".

11 MILIONS D'cotxes trucats

El Grup Volkswagen va oferint a poc a poc informació sobre l'escàndol que ha afectat els vehicles dels seus principals marques (Audi, Seat, Skoda, Volkswagen i Volkswagen Vehicles Comercials) que van ser manipulats per reduir l'emissió de les xifres contaminants.

En total, segons ha explicat la companyia alemanya, hi ha més de 11 milions d'unitats en el mercat que estan equipats amb els motors fraudulents. La gran majoria dels vehicles de la normativa Euro5 estan manipulats , cosa que no passa amb l'última versió de la normativa, la Euro6, que va entrar en vigor el passat mes de setembre.