Compartir

Escenes de pànic. Foc i anirà davant la tomba del patriarca Josep a Nabulus. I la tensió que provocarà de ben segur no serà qüestió d'un dia ja que l'emplaçament que ha estat pastura de les flames és un lloc amb alt contingut simbòlic per als jueus. En tot cas, no hi ha hagut víctimes de lamentar , segons han informat alts responsables israelians després de rebre confirmació del succés per part de funcionaris palestins.

Com va començar l'atac? Els assaltants van irrompre al recinte a primera hora d'aquest madugada armats amb còctels Molotov que van llançar contra alguns dels edificis que descansen sobre la tomba del patriarca , en particular el reservat per a l'oració de les dones, segons informen mitjans israelians.

Les forces de seguretat palestines s'han vist obligades a fer ús de les seves armes de foc per dispersar els manifestants mitjançant trets a l'aire, mentre una unitat de bombers intentava contenir les flames, segons han descrit el coordinador d'Activitats del Govern Israelià als Territoris (Palestins), el general Yoav Mordechai, així com el general de brigada David Menachem, director de l'Administració Civil d'Israel.

Com ha realitzat cada setmana de l'últim mes, el moviment islamista palestí Hamàs ha declarat el divendres com a dia de la ira en protesta contra Israel i en el marc de violència desfermada a la regió.

S'esperen, en aquest sentit, enfrontaments en diferents punts de Cisjordània: Ramallah, Betlem, Nablus i Hebron, així com a Jerusalem Est, on els enfrontaments esclataran, amb tota probabilitat, després de les oracions de migdia.