Compartir

Rigau ha arribat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acompanyada per diversos membres del govern català i representants de partits i associacions independentistes. Entre ells Francesc Homs, portaveu de la Generalitat, i Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí. Així, en declaracions als periodistes després d'haver declarat com a imputada pel 9N, Rigau ha precisat que no ha respost a les preguntes de la Fiscalia per haver "canviat" de criteri respecte a la consulta, ja que primer no va apreciar cap delicte però després sí ho va apreciar.

La consellera va argumentar que ella tan sols va complir "amb un mandat del Parlament, de la meva parlament" , i ha assegurat que no es va donar ordres als directors dels col·legis per obrir els centres com a punts de votació, sinó que < strong> només se'ls va informar que podien cedir l'espai .

Més de un centenar de persones han acompanyat la consellera en els últims metres cap tribunal. Entre els presents a la mobilització, convocada per les entitats sobiranistes ANC, Òmnium, AMI i ACM, contra les imputacions de l'9N davant el TSJC també hi eren els cap de llista de Junts pel Sí per Barcelona, ??Tarragona i Girona, Raül Romeva, Germà Bel i Lluís Llach, així com el número u de la CUP, Antonio Baños. Els assistents a la protesta han entonat Els Segador, himne català.

Ja a la tarda a partir de les 16.00 està previst que comenci l'interrogatori a l'exvicepresidenta, Joana Ortega.

Malgrat al fet que el TSJC va admetre a finals de 2014 diverses querelles pel 9N, entre elles la de la Fiscalia -que va obligar a interposar la Fiscalia General de l'Estat a la Fiscalia catalana-, no ha estat fins aquest 29 de setembre, dos dies després de les eleccions catalanes, que s'ha decidit a citar-los com a imputats.