lunes, 28 septiembre 2020 14:24

El principal sospitós de l'atemptat d'Ankara és d'Estat Islàmic i estabaen una llista de potencials terroristes

Les autoritats turques han apuntat que la doble explosió registrada al costat de l'estació central de tren hores abans d'una marxa pacífica hauria estat obra de dos suïcides i creuen que Estat Islàmic podria estar darrere de la matei a, si bé cap grup ha reivindicat per ara l'autoria.

les agències turques de seguretat apunten que els dos suposats suïcides ja haurien estat identificats i es dóna la circumstància a més que un d'ells és germà del suïcida que va dur a terme l'atemptat del 20 de juliol a Suruc, al sud-est del país i prop de la frontera amb Síria, que va deixar més de 30 morts.

A l' sembla, les identitats i les fotos dels dos presumptes suïcides figuraven en una llista de 16 terroristes vinculats amb Estat Islàmic que va ser lliurada per la direcció de Policia de la Adiyaman a totes les unitats fa dos mesos, de manera que s'està qüestionat que no s'hagués actuat prèviament contra aquestes persones.

El primer ministre de Turquia, Ahmet Davutoglu, ha dit a la televisió que "investiguem al EI de forma prioritària. Ens hem acostat molt a un nom. Aquest nom indica una organització ". Segons el mandatari, la investigació havia de procedir amb cautela perquè les " cèl·lules dorments " de la xarxa " podrien amagar-se; podrien afaitar la barba i canviar de manera de vida ".

Va ??afegir que en els dies anteriors a l'atemptat d'Ankara s'havia detingut dos potencials atacants suïcides, 1 a Istanbul i un altre a Ankara, però no va aclarir si pertanyien a xarxes jihadistes oa altres organitzacions.