domingo, 20 septiembre 2020 6:40

Almenys deu morts en l'incendi d'un campament nòmada a Irlanda

Almenys deu persones, entre elles diversos nens, han mort en un incendi ocorregut avui en un campament nòmada a la localitat de Carrickmines, al sud de Dublín, van confirmar les autoritats.

El president d'Irlanda, Michael D. Higgins, va expressar la seva "commoció i tristesa per la mort d'almenys nou persones i unes altres diverses ferides" en l'incendi, succeït aquesta matinada i que no creu que fos provocat.

El regidor local Peter O'Brien va descriure el succés com "una gran tragèdia" i va assenyalar que l'únic que se sap de moment és que "hi ha diversos morts, que alguns són persones joves, que alguns són nens".

"És un moment horrible per aquesta zona i una tragèdia per a aquesta comunitat ", ha afirmat aquest regidor en declaracions recollides per la cadena BBC.

" Encara hi ha familiars en el lloc, és tot molt recent, només ha passat fa unes hores ", ha afegit.

Un portaveu va precisar que dos adults i dos nens han estat traslladats a hospitals a St. Vincents i Tallaght per ser tractats després d'haver inhalat fum , mentre el campament a la carretera de Glenamuck roman acordonat.

L'arquebisbe de Dublín, Diarmuid Martin, va dir que el succés és " una notícia molt trista" per a la comunitat nòmada irlandesa coneguda com "travellers" i per tota Irlanda, alhora que el líder del partit opositor Fianna Fáil, Micheál Martin, ha expressat el seu condol a les famílies afectades.

El president del Sinn Féin, Gerry Adams, va lamentar per la seva banda la "horrible notícia".

Els "travellers" són una comunitat nòmada d'origen irlandès que viu en campaments a l'estil dels gitanos a Irlanda i al Regne Unit.