lunes, 21 septiembre 2020 15:42

Aznar creu que Ciutadans pot arrabassar al PP la primacia del centre-dreta i el PP li respon

L'expresident del Govern José María Aznar ha advertit avui al seu partit, el PP, de quina i Ciutadans li pot arrabassar la primacia del centre-dreta a Espanya , i després d'haver-la aconseguit en les eleccions catalanes, en col·locar molt per davant dels populars.

A més, Aznar s'ha preguntat si l'avanç de Ciutadans a les eleccions catalanes pot ser degut al fet que els electors consideren que < strong> l'ordre constitucional pot ser millor defensat pel partit d'Albert Rivera.

El president fundador del PP, que un dia després de les eleccions catalanes va fer un dur anàlisi sobre els resultats del seu partit , ha defensat aquell diagnòstic que ningú, ha dit, li ha rebatut i pel qual ha lamentat haver rebut desqualificacions.

Aznar ha subratllat d'altra banda que el 27 de setembre el PSOE es va col·locar per sobre de Podem, i això també s'indica, en la seva opinió, que el "vot útil" de l'esquerra pot concentrar-se en el partit socialista a les eleccions generals. < p> L'excap de l'Executiu ha intervingut en el fòrum "Futur en espanyol", en què ha recordat que Ciutadans va tenir una "clara victòria" sobre el PP a les eleccions catalanes que li va donar la "primacia "del centredreta.

Una cosa que, ha advertit, pot tenir " la seva importància en la direcció de vot " a les eleccions generals.

Ha considerat que, almenys, ha de ser "digne de reflexió" el fet que l'electorat no secessionista hagi preferit votar a Ciutadans en lloc del PP.

"Potser a algú li ofèn " aquesta invitació a la reflexió," però no és la meva intenció ", ha afegit.

DES GÈNOVA DONEN LA RÈPLICA

El vicesecretari de Sectorial del Partit Popular, Javier Maroto , ha assegurat avui que el referent del centredreta a Espanya segueix sent el PP, mentre que Ciutadans està en el centre-esquerra i no amaga la seva intenció de donar suport al PSOE.

Així ha respost Maroto a la reflexió feta aquest matí per l'expresident del Govern José María Aznar, que ha subratllat que Ciutadans té la "primacia" del centredreta a Catalunya i aquesta tendència podria traslladar-se a les generals.

Maroto ha admès que el PP està disposat a l'entesa amb Ciutadans, amb el qual pretén mantenir una "estreta relació ", si bé ha insistit que no es pot" jugar a despistar "amb els electors.

Ha recalcat en aquest sentit que els votants han de saber que és el PP, i no el partit d'Albert Rivera, el "referent" del centre-dreta a Espanya, i ha subratllat que ni Ciutadans ni el PSOE amaguen la seva intenció de recolzar-se.

Així, ha assegurat que en els últims dies s'ha vist com el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Ciutadans, Albert Rivera, "es fan ullets políticament" i la seva amistat s'està convertint en "festeig polític" . < / p>

I ha posat com a exemple els casos d'Andalusia i Madrid: en el primer Ciutadans dóna suport a totes les decisions del Govern de Susana Díaz i en el segon el partit de Rivera vota amb Podem i el PSOE contra les decisions de l'Executiu de Cristina Cifuentes, la investidura, però, va permetre.

A més veu Maroto una "novetat molt significativa", i és que ni Ciutadans ni el PSOE oculten ja la seva intenció d'aliar-se , i està més clar encara en el cas del líder socialista, que parla de Ciutadans com el seu "soci natural".

Javier Maroto ha insistit en la necessitat de donar un missatge als electors, el que < strong> "la referència contundent i clara del centredreta és el PP" i més ha advertit que l'estratègia de Ciutadans és la de "absorbeixo vots del PP avui per lliurar-al PSOE demà".