Compartir

El papa Francisco va inaugurar la XIV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, que en aquesta ocasió versarà sobre l'àmbit familiar i les situacions que l'afecten en el món contemporani. Al Sínode Ordinari p articiparán un total de 270 pares sinodals , entre bisbes, cardenals, arquebisbes, patriarques, rectors i religiosos i les primeres sessions començaran demà.

En la seva inauguració, Francisco va dir que "l'Església ha de buscar-(l'home contemporani), acollir-lo i acompanyar-lo, perquè una Església amb les portes tancades es traeix a si mateixa ia la seva missió , i en comptes de ser pont es converteix en barrera ", ha dit Francisco durant la missa d'obertura del Sínode Ordinari per a la família, celebrada a la basílica de Sant Pere.

La seva homilia va estar centrada en tres aspectes: el drama de la soledat, l'amor entre l'home i la dona i la famili a.

Segons el Papa Francesc "el drama que encara afligeix ??molts homes i dones ", com la gent gran, els vidus i vídues, els abandonats per les seves parelles, els immigrants o els joves "víctimes de la cultura del consum, de l'usar i llençar ". "Cada vegada són més les persones que se senten soles, i les que es tanquen en l'egoisme, a la malenconia, en la violència destructiva i en l'esclavitud del plaer i del déu diners" , ha lamentat.

Sobre l'home i la dona i el seu amor, el Pontífex argentí va defensar que "l'objectiu de la vida conjugal no és només viure junts, sinó també estimar-se per sempre" perquè per a Déu "el matrimoni no és una utopia d'adolescent, sinó un somni sense el qual la seva criatura estarà destinada a la soledat" . En aquest sentit ha denunciat la " cada vegada menor serietat en portar una relació sòlida i fecunda d'amor" i va dir que "l'amor durador, fidel, recte, estable, fèrtil és cada vegada més objecte de burla i considerat com una cosa antiquat ".

Família Finalment, va abordar el tema central del Sínode, el de la família, i ha assenyalat que " en aquest context social i matrimonial bastant difícil, l'Església està cridada a viure la seva missió en la fidelitat, la veritat i la carida d ". "Fidelitat per defensar la sacralitat de la vida, de tota vida; per defensar la unitat i la indissolubilitat del vincle conjugal com a signe de la gràcia de Déu i de la capacitat d'home d'estimar de debò" , afirmar.

Així, l'Església, en l'opinió del Papa, també ha de viure la seva missió en la veritat "que no canvia segons les modes passatgeres o les opinions dominants" , que de "protegeix l'home i la humanitat de les temptacions de autoreferencialitat i de transformar l'amor fecund en egoisme estèril, la unió fidel a vincle temporal" .

Així mateix va recomanar la caritat "que no assenyala amb el dit per jutjar els altres sinó que -fidel a la seva naturalesa com mare- se sent en el deure de buscar i curar les parelles ferides" . < / span>