Compartir

Pau Donés va anunciar fa un mes que havia de curar-se d'un càncer de còlon que li havien diagnosticat. Afortunadament, tot va sortir bé durant l'operació, però continua amb el dur tractament posterior.

El cantant ha escrit una carta per superar la seva primera crisi emocional. Pots llegir-aquí:

"Perquè ens hem d'enganyar, amb tot això que m'està passant de tant en tant apareix un mal dia. Per exemple, avui. Comparteixo aquest dimecres 30 de setembre de 2015 amb vosaltres, a pèl, tal com ho estic vivint, perquè potser voleu saber com són els meus dies xungos, però sobretot perquè el compartir m'alleuja.

Avui estic trist. Trist perquè tinc càncer. Perquè no em trobo bé. Perquè els meus estan tristos. Perquè tinc el cap al màxim i el cos a zero. Perquè aquest matí no tinc ganes. Perquè tenia molts plans i de sobte es van esfumar. Perquè vaig a estar un any sense poder nedar, sense trepitjar la neu, sense pujar a la moto, sense viatjar, sense tocar … I perquè per si fos poc, ahir em van dir que el fred, que és del que més m'agrada en el món, amb la quimioteràpia es convertirà en el meu principal enemic.

La setmana que ve començo el tractament i estic cagat de por.

Avui no estic molt animat, la veritat. La pregunta de quant em queda? ha tornat al meu cap, i encara que tot apunta que molt, amb el càncer mai se sap.

Avui estic fins els ous d'estar malalt, perquè si no ho està, matí viatjaríem a Lima i després començaríem una gira pels EUA. I em enceraría la taula de surf de neu, i me n'aniria a fer un volt amb la moto, i els meus no estarien tristos, i …

Avui tinc un dia de merda , ho reconec. Encara que també reconec que tinc dret a tenir-lo. No passa res.

Procuro evitar-los, però amb tot això del càncer de tant en tant em ve la baixada. Avui el tinc, i volia explicar-vos el que em passa. Ja veieu estimats, no tots els dies són de color de rosa. Avui tinc un dia gris, tot i que sé positivament que demà, quan em llevant, tot tornarà a ser blau com sempre.

Pd: I una altra cosa, a aquest puto càncer li vaig a donar d'hòsties fins al carnet d'identitat. He dit! "