Compartir

El mestratge d'Alicia Alonso s'ha encarregat de la creació i la direcció d'aquesta versió del Llac dels cignes que, un any més, presentarà en i l Teatre Tívoli 4 úniques funcions , del 21 al 25 d'aquest mes d'octubre.

El Ballet Nacional de Cuba és una de les més prestigioses companyies de dansa del món. El rigor artístic i la perfecció tècnica dels seus ballarins permeten una amplitud, una versatilitat i una diversitat en les coreografies que atorguen a l'agrupació un lloc rellevant entre les grans institucions del seu gènere en l'escena internacional. < / p>

Una de les riqueses del Ballet Nacional de Cuba s'encuentr a en les seves famoses versions coreogràfiques de grans obres del repertori tradicional. Des de les romàntiques fins a les clàssiques .

Aquestes versions, creades totes elles per Alicia Alonso, enllacen els elements coreogràfics originals heretats de la tradició a partir de l'autenticitat de l'estil, la coherència de la seva dramatúrgia i la riquesa del vocabulari coreogràfic.

Alguns dels teatres més famosos del món, l'Òpera de París, el Teatre Colón de Buenos Aires , el Teatre San Carlo de Nàpols o l'Òpera de Viena, han inclòs en el seu repertori la versió cubana de moltes de les creacions del Ballet Nacional de Cuba.

Alicia Alonso és una de les últimes llegendes vives del Ballet del segle XX . Per la seva tamís han passat infinitat de joves ballarines que, en moments diferents, s'han convertit en les primeres dames de la companyia cubana.

La música de Txaikovski s i sintetitza en tres actes i un epíleg en els qu i es paladeja la dansa amb les inoblidables melodies del compositor rus.