sábado, 8 agosto 2020 14:34

A la CUP diuen que el plebiscit "no s'ha guanyat" i descarten la declaració unilateral

"La DUI anava lligada al plebiscit: no hem guanyat el plebiscit, després no hi ha DUI" , ha dit Banys en roda de premsa, i ha valorat que les candidatures independentistes (JxSí i la pròpia CUP) no han arribat al 50% de vots.

No obstant això, constata que les dues llistes si vencen als partits clarament contraris a la secessió; i ha al·ludit implícitament a Catalunya Sí Que És Pot per dir: "Els vots a favor de la independència són més que els vots en contra, i més hi ha una amplíssima bossa de vots a favor de canviar les coses < / strong> i en contra de l'statu quo ".

"flac favor" CENTRAR-SE EN MAS

La candidata número 2, Anna Gabriel, ha dit que la CUP ha emplaçat a Junts pel sí, Catalunya sí que és Pot ja moviments socials a reunir-se amb ells durant la setmana per plantejar el seu pla de xoc contra la pobresa i "parlar de lleis que valdrà la pena començar a desobeir ".

Segons Gabriel, les converses no poden centrar-se en discutir la investidura d'Artur Mas -que no apoyarán-, ja que fer-ho seria un "flac favor" al procés sobiranista.

NEGOCIAR SENSE "SHOW MEDIÀTIC"

La candidata ha asseverat que durant la negociació haurà transparència de la CUP i s'evitarà l'espectacl o: "No tenim intenció de convertir les converses en un xou mediàtic com va passar amb el 9N" . < / span>

"També obrirem un procés intern de trobades, debats i assemblees, perquè 10 diputats no faran perdre l'essència del nostre projecte assembleari" , ha afegit.

Artículos similares