Compartir

La OCU ha iniciat una campanya en els mitjans de comunicació per intentar localitzar els milers d'afectats que van ser estafats per 147 concessionaris situats a Espanya i que pactar preus entre ells, cosa que atempta la lliure competència en el mercat de l'automoció.

Aquesta estratègia afecta les vendes realitzades entre 2006 i 2013 i els primers informes de l'Organització de Consumidors i Usuaris apunta que cada cotxe va poder sortir, per aquesta estratègia, entre < strong> 750 euros i 1.500 euros més car .

En aquest llarg llistat de concessionaris hi vehicles de les principals marques del sector de l'automoció: Grup Volkswagen (Seat, Audi, Porsche, Volkswagen ) , Opel, Toyota, Hyundai. Land Rover, Mitsubishi. Fiat, Alfa Romeo, Honda, Ford, Peugeot , Volvo, Renault, Kia, Mazda, Nissan, Mercedes o BMW o Lexus, entre d'altres.

L'intercanvi d'informació entre els concessionaris està provat i la Comissió Nacional del Mercat de la Competència imposarà una sanció econòmica de 170 milions d'euros .

L'OCU ha habilitat un espai a la seva pàgina web una secció perquè els afectats puguin sol·licitar una indemnització per danys i perjudicis en la compra d'un vehicle. Pots comprovar aquí si vas ser estafat pel teu concessionari. Això sí, la reclamació té un temps limitat, fins al proper 31 d'octubre .