Compartir

Després de Javier Mascherano, que va defraudar 1,5 milions d'euros a través d'unes empreses de les quals és titular, l'agència ha descobert un cas força semblant amb l'actual jugador del Bayern, Xabi Alonso com a protagonista. Segons quanta el diari El Mundo, després d'una llarga investigació patrimonial, l'Agència Tributària ha descobert indicis d'ingressos no declarats per part de Xabi Alonso . Aquests ingressos estarien relacionats, com en el cas de Mascherano, amb els drets d'imatge del medi tolosarra.

Segons la investigació citada per diversos mitjans, l'Agència hauria constància que el futbolista es va servir d'empreses a l'estranger per amagar els seus ingressos. Així L'Agència Tributària, després de concloure la seva investigació patrimonial, ha interposat una denúncia davant la Fiscalia de Madrid per un presumpte delicte fiscal . I pel que sembla, i a s'ha obert una investigació penal, tot i que les indagacions es troben encara en una fase molt inicial.

Més enllà de les coincidències entre el cas Mascherano i el més recent d'Alonso, tots dos futbolistes van comptar amb un mateix agent per gestionar els seus drets d'imatge i començar la presumpta evasió de capitals. ¿Dieferencias? El capital que l'Agència reclama a Alonso és més gran, perquè inclou un exercici més que en el cas de l'argentí : als exercicis fiscals de 2011 i 2012, en el cas del donostiarra s'afegeix el de 2010.

Cal recordar que Mascherano i Xabi Alonso van ser companys d'equip al Liverpool fa anys.