miércoles, 12 agosto 2020 0:30

La bronca de Rajoy a Jordi Évole en 'Salvados'

L'entrevista del periodista Jordi Évole a Mariano Rajoy, realitzada el passat dimecres i emesa ahir en prime time, era un dels programes més esperats. No va decebre: l'entrevista va ser dura i amb moments tensos, i fins va incloure un reny de Rajoy del periodista per considerar que la seva visió era massa negativa, i que això no contribueix al progrés del país.

Évole va preguntar al president del Govern insistentment sobre la corrupció, que aquest va admetre com un problema, però que va seguir atribuint a “casos aïllats”. “La immensa majoria dels polítics i empresaris són honrats”, assenyalava una i altra vegada. I afegia: “ No és notícia que una persona no sigui corrupta. I la immensa majoria no ho són “. També va negar que la corrupció a València fora sistèmica.

Pel que fa als casos de corrupció que han esquitxat directament al Partit Popular, Évole també va ser dur, li va mostrar els vídeos en què sortia elogiant polítics ara embolicats en sengles casos de corrupció, des Jaume Matas a Carlos Fabra, i els va mostrar la portada dels SMS de Bárcenas. És la portada que més l'ha perjudicat? “.

Em penedeixo d'haver enviat aquests SMS, però no s'encerta sempre en la vida “.

Un dels moments més tensos de l'entrevista va ser el negat del president del Govern. Fent al·lusió al seu “sentit comú”, que ell té a gala en política, Évole li va anar desgranant a poc a poc temes concrets dels que li preguntaven si li semblaven de sentit comú: el salari mínim, l'IVA de bolquers i compreses, que l'Església no pagui IBI … Rajoy va acusar Jordi Évole de veure sempre el negatiu. Cal tenir una visió més global “. Rajoy va reivindicar a Espanya com un gran país, va presumir de la Sanitat pública, o de ser un dels països a què vénen més estudiants Erasmus.

Com li agradaria que fos recordat el seu mandat? “, va voler acabar Évole. “ Doncs com una persona que va ser honesta amb els seus compatriotes i que va ser independent i que va poder haver-se equivocat i que va haver de prendre decisions difícils que en circumstàncies normals no ho faria però que només va mirar per l'interès general i va procurar preservar la independència del Govern. I la preservi, creieu-me “.

Artículos similares