Compartir

Dies abans del concert que oferirà a Quito, com a part del seu tour 'El nego tot', el cantautor espanyol Joaquín Sabina va comparèixer davant els mitjans en un col·loqui on va respondre a tota mena de temes tant polítics com culturals, sense faltar el musical.

Sabina va compartir la seva opinió sobre el conflicte sobiranista català i ha assenyalat que no estava d'acord amb l'intent d'aquells que busquen la separació de Catalunya i Espanya perquè això estava desuniendo famílies. "Hi ha famílies que ja no es parlen entre ells, hi ha amics meus que ja no poden opinar públicament perquè vulguin seguir sent espanyols", ha assenyalat.
A més, va recordar que els majors mals que havia patit Europa havien estat produïts pels nacionalismes i va aclarir que ell no era un polític ni 1 opinador polític, sinó ser un ciutadà que es preocupa per les coses que passen al seu país.

El cantant no només va opinar sobre la situació espanyola, sinó que a més es va pronunciar sobre la política regional i els dirigents veneçolans. De Hugo Chávez va reconèixer que li molestaven "la seva payasearía, el seu histrionisme", però l'actual, Nicolás Maduro, ha assenyalat que li molestava tot.

De Llatinoamèrica va comentar que hi havia molta fam de cultura i per això la rebuda als artistes era càlid. Finalment, després de fer broma amb els mitjans sobre que es recuperaria aviat com Leo Messi, ha indicat que amb el seu disc 'El nego tot' busca dignificar el pop i altres ritmes.