Compartir

La Fiscal de la Sala de la Criminalitat Informàtica ha demanat que les autoritats corresponents els remeten els tuits ofensius que al llarg d'aquests dies s'han produït després de la mort de la model Bimba Bosé. Analitzaran tots aquests missatges per poder conèixer si s'ha produït algun delicte d'odi, tipificat en el Codi Penal en l'article 510.

El missatge que va deixar el seu oncle, Miguel Bosé, al seu compte personal de Twitter va provocar nombroses respostes, algunes d'elles amb un gran contingut ofensiu i fins i tot homòfob. Davant aquests comentaris, gran part dels usuaris van decidir donar suport a la família de Bimba en aquests durs moments, arribant a convertir-se en trending topic a nivell nacional.

Aquest procés penal seria bastant complicat ja que, si es determina que sí s'ha comès algun tipus d'activitat delictiva, seria la persona ofesa la que hauria interposar la denúncia.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá , ha exigit la investigació dels missatges que es distribueixen en les xarxes socials, que podrien contenir un alt contingut ofensiu i ser tractador com un delicte d'odi. També ha volgut reforçar la tasca que va fer el seu partit al endurir les penes que comporten aquest tipus de delictes.