Compartir

La mort del torero Víctor Barri el cap de setmana ha revifat el debat sobre la tauromàquia a casa nostra, i s'ha desencadenat la guerra entre taurins i antitaurins, especialment a les xarxes socials.

Un dels últims a pronunciar-s'hi d'aquesta polèmica ha estat Jaime Ostos, i Frank Cuesta, acèrrim defensor dels animals, no ha trigat a respondre-li.

L'extorero ha defensat la tauromàquia i ha assegurat que el toro no pateix durant la feina. Ostos ha explicat que en una ocasió va torejar a Mèxic coincidint amb un congrés sobre el toro brau i el patiment dels animals. "Tots els veterinaris tant els americans com els mexicans van arribar a la conclusió que quan un animal entra en aquest estat d'aquesta descàrrega d'adrenalina tan bàrbara, el dolor triga més de 20 minuts en arribar al cervell", ha assegurat Ostos . D'aquesta manera, entén que l'animal no arriba a patir.

Frank Cuesta no ha trigat a respondre a aquestes polèmiques paraules. "Li dic al Sr. Ostos que vostès per a mi no fan ni art ni tradició … són vostès la base d'una tortura i una maledicció. Estem en 2016, no en el 1900 i si hem evolucionat en moltíssimes coses, drets, valors i regles? Potser ja arriba l'hora que vostès es busquin una altra feina, perquè poquet a poquet anirem aconseguint que deixi de ser possible torturar un animal legalment. Diu vostè que el toro no pateix … ", ha assegurat Costa.

Després d'això ha exposat alguns dels arguments pels quals l'animal si pateix durant la correguda : que se'ls tanca en una sala fosca que els aterra; que se'ls clava un retret d'uns 11 centímetres a l'altura del coll que els produeix estrips i li fa dessagnar i perdre força; que l'espasa que se'ls clava mesura gairebé un metre i que la seva funció és travessar els pulmons i el cor per la qual cosa queda agonitzant mentre s'ofega en la seva pròpia sang; i que quan arriba el cop de gràcia se li secciona la medul·la però el bou no mor immediatament.

Després d'exposar aquests arguments, el presentador de Discovery Max s'ha dirigit a Jaime Ostos per dir-li: "¿Vostè té els sants collons de dir que el toro no pateix?"