Compartir

Els mètodes de tortura de la CIA han quedat al descobert en nombrosos documentals i pel·lícules que han abordat el tema: des d'amenaces sexuals, privació de la son durant diversos dies, ofegaments simulats o fins i tot injeccions de menjar forçosa per via rectal.

En els últims temps, alguns expresoners han confirmat que a aquesta llarga llista calia sumar la música. Sí, l'agència nord-americana utilitza cançons per torturar i fer que els presoners confessessin la informació privilegiada que tenien.

El que sí sorprèn, segons assegura en un reportatge al diari 'New Yorker ', és que utilitzessin cançons de Christina Aguilera per a això. en aquesta informació es confirma que la CIA posava als terroristes detinguts a Guantánamo cançons com' Genie in a bottle ', 'What a girl wants', 'I turn to you' o 'Come on over baby' en bucle durant hores per desesperarles.

El periodista Alex Ross apunta en el seu reportatge que Mohammed al-Qahtani, acusat d'entrar als EUA després de participar en atemptats terroristes en sòl nacional, va ser un dels que va viure aquesta crueltat i que si no declarava, no podia descansar.

"Un pot tancar els ulls per no veure alguna cosa, però no pot tancar les oïdes" , apunta en el text, assenyalant que era difícil evitar-la i que algunes cançons podien "ofendre els detinguts islàmics".

En aquesta llista variada de cançons de tortura de la CIA, havia temes mítics de grups com ACDC o fins i tot cançons d'Alice Cooper. Les cançons de rap, rock i heavy metal són "perfectes per a aquest comès".