Compartir

L'actor anglès Alan Young ha mort a l'edat dels 96 anys . L'actor va ser conegut per doblegar la veu d'un mític personatge en la infància de molts, famós Oncle Gilito. El personatge era l'avi de l'Ànec Donald i es caracteritzava pel seu mal humor, per ser una mica rondinaire i per posseir grans quantitats de diners.

A part de posar veu a l'Oncle Gilito en "Patoaventuras" , també va participar posant veu a altres personatges d'animació en sèries com "Els Barrufets", "Alvin i els esquirols ", etc. També va ser l'encarregat de posar veu en videojocs de la saga de "Patoaventuras" i en el famós curt "Nadal amb Mickey" .

Deixant a banda les seves doblatges en dibuixos animats , el britànic també va participar en "Mr. Ed", interpretant a Wilsbur Post durant el període de 6 temporades que va durar la sèrie. La sèrie amb to còmic segueix sent retransmesa en televisió en ple any 2016, tot i que es deixés de gravar temporades a 1966, ja fa mig segle. En aquesta sèrie interpretava a un arquitecte i propietari d'un cavall.

L'any 1951 va guanyar el premi Emmy al Millor Actor per la seva actuació en una sèrie anomenada "The Alan Yong Show". A part de treballar en televisió, el ja mort actor va tenir la seva aportació en algun que altre programa de ràdio i va actuar en diverses pel · lícules