Compartir

El 11 maig 2011 01:00 sisme va sacsejar la ciutat de Lorca (Múrcia), obligant a 20.000 persones a abandonar les seves cases, i deixant vuit morts i 167 ferits. Van ser moltes les iniciatives solidàries aquells dies, i la televisiva Belén Esteban també va voler aportar el seu granet de sorra.

Per a això, la col·laboradora de 'Sálvame' va anunciar a la seva pàgina web i en les seves xarxes socials un número de compte a La Caixa amb l'objectiu de recaptar fons per a les víctimes , i després donar els diners a l'organització que més ho necessités.

Des del 12 de maig fins al 18, 'la princesa del poble' va aconseguir recaptar al voltant de 5.000 euros. Durant aquests dies, el seu aleshores representant Toño Sanchís també va recolzar la causa a través de les xarxes socials.

No obstant això, gairebé cinc anys després del terratrèmol, no se sap absolutament res d'aquests diners. "Betlem ho va fer en tot moment de bona fe, però mai es va saber que va passar amb aquests diners o si realment va arribar a Lorca ", han explicat fonts pròximes a Sanchís, tal com recull el diari ABC.

Segons publica el mateix diari el número de compte que va proporcionar Belén Esteban i en el qual apareix com a titular, no coincideix amb els comptes que al seu dia van facilitar a les diverses ONG i fundacions.

A més, cap dels responsables d'aquestes fundacions té constància que hi hagués cap donació per part de l'ex de Jesulín de Ubrique. "Si hi hagués hagut una aportació de aquest tipus em recordaria. Hauria estat molt mediàtic, amb visita i foto de Belén Esteban. En la nostra base de dades tampoc apareix. Aquí no sabem res d'això ", explica un d'ells.