Compartir

Un tribunal ha fixat una fiança d'un milió de dòlars a l'actor nord-americà Bill Cosby per seguir en llibertat fins a ser jutjat per presumpta agressió sexual a una dona el 2004.

Cosby va comparèixer breument davant un jutjat de Elkins Park, un suburbi de Filadèlfia (EUA), després que la Fiscalia formulés en la seva contra un càrrec per "agressió indecent agreujada". < / strong>

L'actor, que va haver de lliurar el seu passaport, va abonar en efectiu el deu per cent de la fiança per seguir en llibertat a l'espera del judici.

El jutge va fixar una vista preliminar del cas per al pròxim 14 de gener.

Després de comparèixer durant uns quinze minuts al tribunal, on s'amuntegava un gran nombre de periodistes, el còmic es va dirigir en un tot terreny negre escortat per un vehicle policial a una comissaria de policia propera per ser fitxat i on se li van prendre les empremtes dactilars.

Cosby es va presentar davant el jutjat hores després que l'Oficina del Fiscal del Comtat de Montgomery formulés càrrecs contra l'actor en relació amb Andrea Constand, un antiga empleada de la Universitat de Temple (Pennsilvània) que sosté que l'artista la va drogar i la va violar a la seva mansió de la ciutat de Filadèlfia.

Aquesta és la primera vegada que es formulen càrrecs contra el comediant després que un gran nombre de dones l'hagi acusat d'abús sexual, unes al·legacions que nega l'artista però que han destruït la seva bona imatge com 'pare d'Amèrica'.

En una conferència de premsa, el fiscal Kevin Steele va explicar que l'acusació es basa en la investigació sobre una "relació" del còmic amb la víctima que va tenir el seu origen en la tasca de Constand en l'equip de bàsquet de la Universitat de Temple.

Segons Steele, la dona, que ara té 42 anys, va anar a la casa de Cosby , on ell va fer dos intents d'aproximació sexual que furs rebutjats, pel que ha instat a víctima, oriünda de Canadà, a prendre pastilles i beure vi a fi d'immobilitzar-la.

La Fiscalia ha anunciat avui l'acusació formal pocs dies abans que venci el termini de dotze anys que la llei de Pennsilvània estipula perquè prescrigui un delicte sexual.

L'intèrpret va ser durant les dècades de 1960, 1970 i 1980 el referent de la comèdia televisiva als Estats Units.

'The Cosby Show' va asseure un precedent a la petita pantalla, un programa que va emetre la cadena NBC, que ja ha anunciat que, a causa dels escàndols sexuals, no tornarà a treballar amb l'actor.