Quantcast

La galeria de protecció d'allaus d'Arcalís estarà enllestida a finals de novembre

L'estiu passat van iniciar-se les obres de la galeria de protecció d'allaus a la CG3, la carretera que porta fins l'estació d'Ordino Arcalís. Es tracta d'una galeria que s'està construint a la zona dels Basers del Corb i que, gràcies als seus 142 metres de llargada, permetrà unir les ja dues galeries existents, reduint així el risc d'allaus de la carretera i, en conseqüència, el seu tancament. Els treballs es van aturar a l'hivern amb l'inici de la temporada d'esquí, i s'han reprès aquesta primavera. Segons informa el Govern, s'estan complint amb els terminis previstos i les obres finalitzaran a finals de novembre, a punt per a la propera temporada.

Concretament, els treballs actuals consisteixen en el cobriment de la galeria amb lloses prefabricades, així com en la construcció del tram final del mur de formigó ubicat al costat muntanya, informa l'executiu. Per dur a terme aquests treballs es dona pas alternatiu als vehicles, de pujada i de baixada.

La construcció de la nova galeria té un cost d'adjudicació d'1,25 milions d'euros.

D'altra banda, i sense abandonar Arcalís, l'estació ja té en marxa la construcció del nou telecabina, que unirà la zona baixa, l'Hortell, amb la de la Coma. El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, i també el director de l'estació, Xabier Ajona, han reiterat en diverses ocasions l'objectiu que aquest giny ja estigui operatiu al desembre. De moment s'han començat treballs tant a la zona de l'Hortell com a dalt a la Coma.

El telecabina és la peça clau del nou pla director d'Ordino Arcalís, i està pensat per millorar la mobilitat dels esquiadors, així com també per millorar l'atractiu de l'estació a l'estiu.

Comentarios de Facebook