Quantcast

CM.- Llum verda a les obres de l'últim tram per eixamplar la CG3 a Ordino, adjudicades per 3,5 milions

El consell de ministres ha aprovat, aquest dimecres, l'adjudicació de les obres d'eixamplament i rectificació de la CG3 entre el Cresp i el Vilaró, a Ordino. Aquests treballs han de donar continuïtat a les obres que s'han anat realitzant entre la Cortinada i el riu Rialb, sota el nucli del Serrat. De fet, és la desena adjudicació d'aquest projecte i l'últim dels trams previstos per millorar entre la Cortinada i Llorts.

El Govern ha adjudicat les obres a l'empresa Cevalls SAU i tindran un cost de 3,5 milions d'euros, amb un termini d'execució de setze mesos. Les actuacions mantindran l'esquema de la resta d'obres que s'han fet a la CG3, amb els vorals per a vianants, els carrils per a ciclistes i els dos carrils per a la circulació rodada habitual.

Un cop acabats els treballs aprovats aquest dimecres, el projecte d'eixample de la CG3 a Ordino haurà finalitzat. Es tracta d'una obra de “molta envergadura”, segons ha dit el ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, i que haurà durat gairebé cinc anys, amb una inversió total que volteja els 15 milions d'euros. Cinca també ha manifestat que la millora d'aquesta carretera permetrà accedir a les Valls d'Ordino i a l'estació d'Ordino-Arcalís de manera òptima.

Millores de l'aparcament i els accessos al col·legi de Ciutat de Valls 

En el marc del ministeri d'Ordenament Territorial, el Govern també ha aprovat dues licitacions. D'una banda, els treballs de condicionament de l'aparcament i els accessos del col·legi de Ciutat de Valls, a Andorra la Vella. Unes actuacions que, segons el ministre Jordi Cinca, “tenen sentit ara”, després d'habilitar-se els entorns de l'escola. I és que es modificarà l'entrada al centre educatiu des de la placeta pública que el comú de la capital va construir a sobre d'una parcel·la del Govern, adjacent al col·legi, i que fins ara s'utilitzava com a aparcament pel personal de l'escola.

Les accions previstes consisteixen en instal·lar tanques i xarxes metàl·liques, aprofitar els espais residuals sota la voravia per poder ubicar els contenidors d'escombraries i refer les portes de l'accés principal a l'escola, que estan molt deteriorades. La voluntat del Govern, amb tot això, és “acabar d'arrodonir una zona que ha guanyat molta presència i molt valor i que té una incidència directe en les persones que hi viuen”, ha manifestat Cinca. El termini de presentació de les ofertes finalitza el 30 d'agost.

Per altra banda, aquest dimecres també s'han licitat els treballs de condicionament de l'àrea de repòs de Torrent Pregó, a Encamp, i que preveuen rehabilitar un espai que és un punt de berenada i una zona de descans. Actualment, es troba en un important estat de degradació, a causa del pas del temps, de la climatologia agressiva i de la manca de manteniment. Per això es preveu millorar les instal·lacions de la font i canviar el mobiliari urbà i l'enllumenat, entre d'altres. Les ofertes al concurs es poden presentar fins el dia 30 d'agost.

Comentarios de Facebook