martes, 11 agosto 2020 13:12

El pubillatge d'Escaldes-Engordany fa parròquia en el Dia del turista

Una vintena de bosses d'Andorra Turisme, una cinquantena de clavells i un porró de moscatell. El Dia del turista de la festa major d'Escaldes-Engordany ha perdut pistonada amb els anys, però el pubillatge de la parròquia segueix amb una tradició que temps enrere era més original i vistosa.

Enguany, la pubilla, la pubilleta, l'hereuet i la dama —no hi ha hereu perquè no va presentar-se ningú—, han repartit una cinquantena de clavells vermells i han anat donant-los, juntament amb les bosses d'Andorra Turisme, als vianants que passejaven per la part superior de l'avinguda Carlemany tocant a la plaça Coprínceps. També oferien beure moscatell amb el porró perquè, malgrat haver-se desdibuixat amb els anys, aquesta tradició encara té l'objectiu de fer parròquia i potenciar Andorra entre els turistes.

“Ens agrada parlar amb la gent de fora, i ensenyar-los la parròquia”, ha explicat Irene Denuzzo, pubilleta d'Escaldes-Engordany. Altres membres de l'organització de la tradició han explicat que “fa anys es reunia tots els turistes dels hotels de la parròquia i es feia una festa molt més gran, però amb els anys s'ha anat perdent, fins i tot es triava la turista més bella”.

En total, una trentena de grups de turistes han rebut clavells i han tastat el moscatell, sorpresos per veure el pubillatge amb els vestits tradicionals pel carrer i s'han interessat per les activitats de la festa major d'Escaldes-Engordany, que finalitzaran aquest divendres i que viuran el dia més important el dijous 26, Santa Anna.

Artículos similares