Compartir

L’Escena Nacional d’Andorra (ENA) informa aquest dimarts en un comunicat que 'Aniversari' es podrà veure a Madrid, en el marc del I Certamen Nacional de Artes Escénicas. Aquestes noves funcions del muntatge, les primeres que l'ENA presenta a la capital espanyola, es duran a terme els propers 20 i 21 de juliol a les 21.00 hores, i es representaran íntegrament en català.

El muntatge de l’ENA, amb producció executiva i distribució de L'Animal Escola de Teatre, i que es va estrenar el 12 d'octubre de 2017 a la 51a Temporada de Teatre, es podrà veure a Madrid als Teatros Luchana. Des de L'Animal Escola de Teatre es porta a terme la producció d'aquestes funcions, així com la seva distribució, que compta amb un ampli equip de professionals del país, tant actors, com tècnics i artistes de diferents àmbits visuals.

En els seus ja gairebé tres anys d'existència, els Teatros Luchana sempre han apostat per l'impuls de les arts escèniques, col·laborant en la creació de nous projectes teatrals, posant en marxa laboratoris de recerca (Luchana Lab) i desenvolupant línies de coproducció. Aquest estiu volen fer un pas més, mitjançant la creació d’aquest certamen. Un concurs al qual poden presentar-se propostes escèniques de totes les comunitats autònomes de la geografia espanyola, amb independència de si s'han estrenat o no, sempre que no hagin realitzat més de deu representacions.

La proposta guanyadora serà programada en els Teatros Luchana la tardor de 2018 i comptarà amb un ajut de producció i publicitat valorada en 5.000 euros. El certamen se celebrarà els mesos de juny i juliol durant els quals s'exhibiran les propostes seleccionades. La primera setmana d'agost es farà públic el guanyador.

L'elenc d'actors compta amb Josep Sobrevals i Silvia Forns, actors catalans amb una àmplia experiència en tots els mitjans i que realitzen la majoria dels seus treballs a Barcelona; Oriol Guillem, jove actor andorrà que ara emprèn carrera a Madrid; Pere Tomàs i Irina Robles, veterans en l'escena andorrana i amb una àmplia carrera a les espatlles, i Mònica García, actriu andorrana que debuta al món professional amb aquest treball.