Quantcast

El Banc d'Aliments de Càritas atén entre deu i vint famílies setmanals

Entre deu i vint famílies són ateses cada setmana al Banc d'Aliments de Càritas Andorrana. Així ho ha explicat aquest dimarts el president de l'entitat, Amadeu Rocamora. Ha afegit que fa dos anys atenien entre 25 i 40 famílies per setmana. Les accions dutes a terme per Govern i la millora econòmica han estat claus en aquest descens ja que, en algunes etapes, el número de famílies havia estat de 60. El perfil de l'usuari és molt variat. Hi ha persones soles, famílies monoparentals o dones que s'han separat del marit. “L'important és donar-los un cop de mà”, ha comentat el president de Càritas Andorra.

El Banc és un projecte d’aprofitament d’aliments i de productes de primera necessitat en favor de les persones més necessitades d’Andorra. Vol lluitar contra la pobresa, afavorir la disminució de l’exclusió social i promoure i contribuir al desenvolupament sostenible i a la reutilització més eficient dels recursos, tot reduint la generació de residus alimentaris.

Es nodreix de voluntaris, de benefactors o d'aportacions d'esdeveniments. Aixi, el Govern, va lliurar el passat unl xec amb els 5.400 euros recaptats durant el Dia de l'esport per a tothom-Cursa Illa Carlemany. El servei ha destinat aquests diners a comprar aliments que són més difícils que els proveïdors puguin portar a l'establiment i que necessiten els usuaris, com són els productes frescos

Comentarios de Facebook