Quantcast

Arranca l'Edició X de l'Andorra Ultra Trail Vallnord

A les set del matí s’ha donat el tret de sortida de la desena edició de l’AUTV amb la primera de les sis proves que confeccionen l’Andorra Ultra Trail Vallnord. La primera cursa a fer començar a córrer el cronòmetre situat a la plaça d’Ordino ha estat l’Eufòria, la més dura de totes.

La prova que té com a límit horari el diumenge a les 21 hores té un recorregut de 233 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell. Aquesta és la segona edició d’Eufòria, després de la primera celebrada el 2017 que va comptar amb 180 participants. Enguany la participació ha baixat fins a les 62 parelles i és que en l’edició de l’any passat només el 57% de les parelles van aconseguir superar el repte.

Mentre els corredors de l’Eufòria conquereixen cim rere cim, les altres proves de l’AUTV aniran començant de manera escalonada. El divendres a les set del matí serà el torn de la Ronda dels cims, una prova de 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell. Just abans de la sortida el poble d’Ordino es llevarà al son de la batucada i la música amb què l’organització animarà els participants i durant tot el dia el poble viurà en un ambient festiu.

A les 22 hores del mateix divendres es donarà l’inici de la Mític, la tercera prova d’aquesta edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord. Aquesta té un recorregut de 112 quilòmetres i 9.700 metres de desnivell. Només dues hores més tard, i també immersa en un ambient totalment alegre i festiu, començarà la Celestrail. La quarta prova de l’esdeveniment és l’ideal per iniciar-se en les travesses llargues de muntanya perquè compta amb 83 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell.

La matinada de dissabte està previst que arribin els primers corredors a complementar l’Eufòria. A partir d’aquell moment seguiran arribant parelles que ja farà més de tres dies que estan a la muntanya. Alhora, també es donarà el tret de sortida a la Marató dels cims, una prova de 42,5 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell.

Durant tot el dia Ordino serà l’epicentre mundial de les travesses de muntanya. Esglaonadament, barrejats amb els ‘finishers’ d’Eufòria, començaran a arribar els guanyadors de la Celestrail, de la Marató dels cims, de la Ronda dels cims i de la Mític. L’endemà, i ja per acabar l’AUTV, tindrà lloc el Solidatrail, una marxa popular de 10 quilòmetres i 750 metres de desnivell. A la nit, al voltant de les nou, s’espera l’arribada dels últims corredors de la Ronda dels cims i de l’Eufòria. Un total de 108 hores de cursa que faran tancar la línia de meta i donaran pas a l’espera d’una pròxima edició.

Comentarios de Facebook