Compartir

A partir d’aquest dimecres el Pas de la Casa comptarà amb cinc punts de connexió wifi gratuïts gràcies al servei d’Andorra wifi. La cobertura abasta el carrer Major, el carrer Sant Jordi, l’avinguda del Consell General i la plaça Coprínceps, que són els principals nuclis comercials de la localitat.

“El Pas de la Casa és una de les zones d’Andorra amb una activitat comercial i una zona de turistes important, per això hem volgut dotar a la població del servei de wifi gratuït”, ha explicat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, durant l’acte d’inauguració. També hi han assistit el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, i el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal.

La xarxa d’Andorra wifi es va implantar al 2014 en l’eix comercial de les avingudes Meritxell i Carlemany. Des de l’inici del servei la parapública ha registrat 420.000 persones diferents, 99.600 de les quals van fer-ne ús en els quatre primers mesos del 2018. Pràcticament totes les persones que fan ús del servei són turistes, tot i que el 10% dels usuaris són gent del país. Actualment, Andorra wifi cobreix 40 zones d'arreu del territori.

Andorra wifi dona una connexió a Internet gratuïta de 20 megues durant quinze minuts, tot i que els usuaris també poden comprar un forfet per poder tenir accés a Internet d’alta velocitat.