Compartir

‘Art romànic i paisatges d’Andorra’ és un recorregut per l’obra més destacada de l’artista badaloní Manel Soriano. Una trentena de quadres dedicats a esglésies romàniques com Santa Coloma, Sant Joan de Caselles o Sant Miquel d’Engolasters, exposats al costat de la col·lecció de maquetes d’art romànic. “El fet que els meus quadres estiguin exposats al costat de les maquetes permet comparar-los”, comenta Soriano, que no va dubtar en acceptar l’encàrrec quan li van oferir des del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany.

A la vegada també mostra diversos treballs sobre el paisatge andorrà, en què retrata el canvi de les estacions al llarg de l’any. “A Andorra pots fer el quadre des de diferents punts de vista i cada cop tindràs un quadre diferent”, explica l’autor. La col·lecció es completa amb altres paisatges de Cantàbria, Osca i Catalunya.

Soriano defineix la seva forma de treballar “com un diàleg entre allò que veus i el que vols pintat, on sempre t’estàs preguntant de quina manera has de pintar”. Un diàleg que ha mantingut durant set mesos amb les Valls d’Andorra. A l’hora d’inspirar-se, explica que està acostumat a fer exposicions i prendre fotografies “per acabar-ho d’enllestir al meu estudi de Ransol”.

L’exposició, que s’inaugurarà aquest dijous, es podrà veure conjuntament amb la col·lecció de maquetes de l’art romànic al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany fins al 29 de setembre de manera gratuïta.