Compartir

La Fundació ONCA ha ofert aquest dilluns al vespre el tradicional concert Jardins de Casa de la Vall amb un repertori molt americà amb el que han volgut convidar el públic assistent a un viatge per Amèrica. A més, una de les principals novetats ha estat que una parella de ballarins, Mònica Vega i Pere Vilarrubla, han acompanyat els músics ballant tangos en dues peces d'Astor Piazzola, 'Oblivion' i 'Libertango'. Les entrades per assistir al concert estaven exhaurides i el vestíbul del Consell General s'ha omplert de públic.

Tal com ha explicat abans del concert Jordi Claret, un dels músics de l'ONCA, ja feia temps que tenien “ganes de col·laborar amb altres disciplines artístiques” i, pensant en tangos, es va veure de seguida que es podia incorporar una parella de ballarins. “Crec que en un concert de l'ONCA no s'ha vist mai”, ha manifestat Claret, afegint que a més a més Vega i Vilarrubla no han ofert un tango tradicional, sinó més modern, amb la qual cosa s'ha pogut veure “al Piazzola del seu moment amb la dansa més moderna”.

El concert ha començat amb 'Bachiana brasileira núm. 5' del compositor brasiler Heitor Villa-Lobos, una interpretació en la qual han intervingut l'octet de violoncels de l'ONCA: Jose Mor, Sylvie Reverdy, Manuel Martínez de Fresno, Gaëtane Duynslaeger, Jordi Claret, Mireia Planas, Daniel Claret i Àlex Olmedo. Tot seguit, ja en format quartet, s'han ofert 'Oblivion', 'Fuga y misterio', 'Milonga del Ángel' i 'Libertango', d'Astor Piazzola. El concert s'ha clos amb George Gershwin i Villa-Lobos, de nou. Claret ha explicat que quan es pensa en un repertori s'intenta agrupar les peces amb una certa semblança, perquè “cada regió té semblances en l'escriptura” i així, per exemple, malgrat les diferències, Piazzola i Villa-Lobos “juguen amb la part rítmica” o amb melodies llargues quan es tracta de moviments lents. Ha conclòs que s'ha intentat fer un concert “molt amè i d'estiu”.