Compartir

El comú dʼEncamp estrenarà el pròxim 1 de juliol un nou servei dʼautobús que unirà els Arínsols i les Pardines, una iniciativa que neix amb lʼobjectiu de millorar la mobilitat amb transport públic entre el nucli urbà i la zona natural, així com de promocionar la zona de les Pardines-Engolasters, que a més de ser un dels itineraris familiars de muntanya més utilitzats pels turistes i els ciutadans a lʼestiu, és un dels camins dʼarribada al llac dʼEngolasters.

A més, el camí de les Pardines ofereix un circuit dʼinterpretació botànic on trobem plantes característiques del medi, la carbonera del Confós, on aprendre la història i el funcionament dʼaquestes construccions dels segles XVII, XVIII i XIX que transformaven la fusta de pi en carbó vegetal, així com punts dʼaigua, berenadors i punts de vista paisatgístics.

El servei, que sʼallargarà fins al 8 de setembre, el realitzarà un autobús de mínim quinze places i preparat per portar bicicletes, que realitzarà catorze viatges diaris, des de les 9 del matí fins a les 21.30 hores. Des de la parada dels Arínsols sortirà el bus cada hora, des de les nou del matí fins a les nou de la nit. Pel que fa a la parada de les Pardines, el bus també sortirà cada hora, sent la primera freqüència a les 9.30 h i la darrera a les 21.30 hores.

Pel que fa al preu del servei, el bitllet senzill tindrà un cost de 0,50 euros i lʼanada i tornada dʼun euro. Tanmateix, hi haurà la possibilitat dʼadquirir un abonament de deu viatges al preu de tres euros. Tots els bitllets sʼhan de comprar directament al xofer de lʼautobús.