Quantcast

Recreacions històriques i tallers al Jaciment de la Margineda amb l'Andosinoi

Arrenca la segona edició de l’Andosinoi, el segon festival de recreació històrica d’Andorra. Un cap de setmana on als voltants del Jaciment de la Margineda on s’obriran les portes d’un campament típic de la Baixa Edat Mitjana de manera gratuïta per conèixer de primera mà com hi vivia la gent.

El festival espera repetir l’èxit de la darrera edició, amb més d’un miler de visites. “L’any passat va ser un públic molt familiar i aquest any el que hem reforçat han sigut les activitats destinades al públic infantil”, explica la cap de comunicació de Molines Patrimonis Pati Molné, que juntament amb el comú d’Andorra la Vella han sigut els impulsors de la iniciativa. És per això que aquest any s’han incorporat tallers de lluita amb combat, jocs medievals o tallers de música. Els visitants al festival també podran fer una visita guiada al jaciment de la Margineda.

Aquells que s’apropin a Santa Coloma també podran visitar el Jaciment de la Margineda, una de les activitats que van tenir més èxit en la darrera edició i de la qual s’han programat tres visites guiades: dissabte al matí i a la tarda i diumenge al matí. També es realitzaran demostracions de combat medieval, una altra de les activitats que va tenir bona acollida l’any passat.

Tal com explica Molné, “la recreació històrica defuig molt del que estem acostumats a veure en els mercats medievals tradicionals” i, de la mà de l'Andosinoi, Santa Coloma torna a aparèixer a l’agenda cultural de la parròquia, posant de relleu la seva importància històrica. De fet, el Jaciment de la Margineda és l’únic assentament on s’ha pogut constatar una continuïtat ocupacional prolongada des de la Prehistòria fins a la Baixa Edat Mitjana. Per aquest motiu i de cara a futures edicions, els organitzadors no descarten dedicar el festival a altres períodes històrics.

Comentarios de Facebook