Compartir

Una trentena d’usuaris del centre de dia i del programa Xeridell de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell han pujat aquest divendres al migdia dalt l’escenari per mostrar el resultat del treball que al llarg d’aquest any, des del gener, han fet en el marc de les sessions del programa ‘Música i creativitat’, de la Fundació ONCA. Han ofert l’espectacle ‘ComuSiquem-nos’, “comunicació a través de la música”, tal com l’ha definit el coordinador del programa social de la Fundació ONCA, Joan Hernández, i en què també s’ha fet participar el públic.

Hernández ha explicat que els tallers s’han fet amb diferents usuaris dels programes EDES, centre de dia, Impuls i Xeridell de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, tot i que en l’espectacle final només hi han pres part els que integren el grup A del centre de dia i Xeridell. La feina va començar el mes de gener i s’han fet tallers de manera setmanal o quinzenal. Al llarg d’aquestes sessions, segons Hernández, “es creen sinergies creatives”, que és el que han volgut mostrar amb ‘ComuSiquem-nos’.

El coordinador del programa social de la Fundació ONCA ha manifestat que a través de “l’actitud i l’energia que es crea dalt l’escenari” es pot comprovar què els aporta als integrants de l’escola Meritxell aquesta activitat, que ara s’espera que tingui continuïtat en properes edicions. De fet, per definir el resultat amb una paraula Hernández ha fet servir “emocionant”.

El programa ‘Música i creativitat’ té per objectiu “apropar la música i les arts escèniques als col·lectius en risc d’exclusió social”, ha recordat Hernández, afegint que espera que “cada vegada sigui menys arriscat i menys excloent”.