Compartir

La Biblioteca Nacional acollirà el pròxim dijous 28 de juny la conferència organitzada per l’Arxiu Nacional 'Estudi demogràfic de l’Andorra moderna (segles XVI-XIX): estat de la qüestió'. La ponència anirà a càrrec dels doctors Jordi Buyreu Joan, Raimon Masdéu Térmens, i del coordinador del grup de recerca de demografia històrica d’Andorra, Valentí Gual Vilà.

Els ponents faran una breu presentació de l’evolució del projecte 'Estudi demogràfic de l’Andorra moderna (segles XVI-XIX)', que actualment ja s’ha convertit en un grup de recerca amb sis integrants. Així doncs, els doctors Valentí Gual –en qualitat de coordinador− i Jordi Buyreu, ambdós professors de la Universitat de Barcelona, es van presentar a l’ajut de recerca històrica Cebrià Baraut dotat per l'Arxiu Nacional, per al bienni 2014-2015 amb el projecte de fer el buidatge dels llibres sagramentals (llibres de baptismes, matrimonis i defuncions) de les sis parròquies històriques de les Valls d’Andorra (Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Canillo, la Massana, Encamp i Ordino) durant l’època moderna −des de la data d’inici dels llibres (segles XVI-XVII) fins a l’any 1830. Aquest mes de juny s’ha enllestit el buidatge de la documentació de dos de les sis parròquies que hi havia a les Valls d’Andorra durant l’època moderna: Sant Julià de Lòria i Canillo.

Després d’exposar la metodologia de treball i l’estat del projecte els ponents plantejaran els aspectes qualitatius d’aquest estudi.
L’acte començarà a les 19.30 hores. L’entrada és lliure però cal confirmar l’assistència al telèfon 802 288 ja que l’aforament és limitat.